Tagtik

"Geen groepsimmuniteit zonder coronavaccins voor kinderen"

De roep om echt iedereen te vaccineren klinkt steeds luider. Ook kinderen zouden daarbij aan de beurt moeten komen, klinkt het bij meer en meer experts.

Duitse experts van de beroepsvereniging Deutsche Gesellschaft für Immunologie (DGfI) pleiten ervoor om ook kinderen en jongeren te vaccineren om zo alsnog groepsimmuniteit te bekomen.

"Normaal wordt aangenomen dat er groepsimmuniteit ontstaat als 60 tot 70 procent van de bevolking beschermd is tegen de ziektekiem. Maar dan gaat men ervan uit dat die ziektekiem zich niet kan vermenigvuldigen bij die mensen", zegt DGfI-vicevoorzitter Reinhold Förster in een dinsdag gepubliceerd interview met kranten van de mediagroep Funke. Bij het coronavirus is dat echter niet zo aangezien mensen het virus nog kunnen doorgeven, ook al zijn ze zelf niet ziek, of zijn ze gevaccineerd en symptomenvrij. De deltavariant maakt dit nog moeilijker. "Die is veel besmettelijker en treft adolescenten en kinderen heel erg", klinkt het. Minstens 85 procent van de bevolking tussen 12 en 59 jaar en 90 procent van de 60-plussers moet dan ook volledig gevaccineerd zijn om de deltavariant klein te krijgen, bericht het Duitse Robert Koch Institute. "Met die cijfers is een vierde golf in de herfst of winter onwaarschijnlijk", zegt die instelling.

(Skwadra by Tagtik/Source: Funke/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren