Tagtik

'Groepje Gentenaren slaat Nederlander bont en blauw op Mallorca'

Een 29-jarige Nederlander ligt zwaargewond in het ziekenhuis op het Spaanse eiland Mallorca. De Amsterdamse twintiger werd naar verluidt in elkaar geslagen door een groepje Belgen uit de regio Gent.

Een Belgische jongen vroeg de Nederlander een aansteker, maar weigerde die vervolgens terug te geven. “Hij was duidelijk uit op ruzie, maar ik hapte niet”, zegt Nederlander Ivo Klerk tegen De Telegraaf. “‘Laten we het gezellig houden’ zei ik tegen hem. Die aansteker van 60 cent mocht hij wel houden. Toen een vriend van de ruziezoeker die alsnog kwam terugbrengen, kwam de agressieveling heel dicht tegen me aanstaan. Ik deed een paar passen achteruit, tot ik ineens een slag kreeg.” Ivo viel bewusteloos neer en moest met een gebroken kaak, gekneusde schouder, een gat in zijn mond en meerdere andere verwondingen opgenomen worden in het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart.

De knokpartij vond plaats op exact dezelfde plek waar goed twee maanden geleden een andere Nederlander om het leven kwam na een gevecht.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Telegraaf/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren