Tagtik

Het blijft meestal droog vandaag

De depressie over Duitsland vult zich stilaan op en verplaatst zich naar Centraal-Europa. De regenzone, eraan verbonden, lost vandaag op over het zuidoosten van ons land. Morgen en tijdens het volgende weekend komen we onder invloed van een hogedrukgebied die zich boven de Britse Eilanden zal ontwikkelen. Dat meldt het KMI.

Vandaag is het meestal droog in het westen en het centrum van het land met opklaringen die geleidelijk breder worden in de namiddag. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het zwaarbewolkt met soms nog wat regen of enkele buien. De maxima schommelen tussen 18 graden op de Ardense hoogten en aan de kust en 22 of 23 graden elders. De wind waait meestal matig uit het noorden.

Vanavond en vannacht wordt het opnieuw droog in het hele land. Er komen tijdelijk opklaringen, nadien worden er lage wolken gevormd, vooral dan in de Ardennen waar ze het zicht kunnen beperken. De minima liggen tussen 12 en 16 graden. De noordenwind neemt in kracht af in het binnenland maar blijft matig aan zee.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren