Tagtik

Jongeren gooien met flesjes naar politie in Knokke

Afgelopen nacht heeft de politie van Knokke-Heist opnieuw moeten optreden tegen jongeren. Op het Alfred Verweeplein in Knokke waren een groot aantal tieners samengekomen die zich niet hielden aan de coronamaatregelen. Er waren weer veel Nederlands aanwezig, maar uiteindelijk kreeg de politie het aan de stok met twee Vlaamse jongemannen.

Na de sluitingstijd van de horeca werd er door jongeren met flesjes gegooid. Twee heethoofden gedroegen zich weerspannig en werden bestuurlijk aangehouden. Het bleek niet om Nederlanders te gaan, wel om Vlamingen. 

Daarna moest de politie nog enkele keren tussenkomen, maar leek de rust te zijn teruggekeerd. Korpschef Steve Desmet toonde zich na afloop tevreden over de aanpak. "Het was een drukke nacht, maar zware incidenten bleven uit. Door kort op de bal te spelen, kunnen we veel onheil voorkomen. Zo willen we het de komende nachten ook houden. De samenwerking met de horeca verliep eveneens vlot. Ik ben tevreden over hoe de eerste nacht verlopen is.", klinkt het. (Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS)

Ook dit kan u interesseren