Tagtik

Kazachstan ontkent uitbraak nieuw mysterieus longvirus

Kazachstan verwerpt het rapport waarin de Chinese ambassade waarschuwt voor de snelle opgang van een nieuw en onbekende longziekte in Kazachstan.

Het ministerie van Volksgezondheid van Kazachstan zei vrijdag dat het rapport "niet waar" was. Kazachstan heeft onlangs opnieuw een nationale lockdown opgelegd na een toename van het aantal coronavirusgevallen. Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Kazachstan had het land op 10 juli ongeveer 55.000 gevallen en 264 doden.

Kazachstan en andere Centraal-Aziatische landen worden er ook van beschuldigd dat ze een aanzienlijke tweede golf van coronavirusinfecties ondermijnen door velen te classificeren als longontsteking.

Vrijdag zei de Wereldgezondheidsorganisatie dat de in Kazachstan gerapporteerde longontsteking "op de radar" was en Covid-19 zou kunnen zijn.

Volgens een rapport van de Chinese ambassade zou de nieuwe en onbekende longziekte mogelijk dodelijker zijn dan het coronavirus en in Kazachstan al aan meer dan 1.700 mensen het leven gekost hebben. 628 van die overlijdens zouden in juni alleen al plaatsgevonden hebben. "Deze ziekte is veel dodelijker dan Covid-19", schreef de ambassade, die Chinezen in het land dan ook vraagt om drukke plaatsen te vermijden, en indien mogelijk thuis te blijven. Mogelijk blijkt het nu toch om Covid-19 te gaan.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren