Tagtik

Kinderen raakten deze zomer amper besmet bij activiteiten

De afgelopen twee maanden werden slechts bij gemiddeld 2,72 procent van alle jeugdactiviteiten coronabesmettingen vastgesteld in België. Dat cijfer ligt wel hoger dan tijdens de zomer van 2020 toen in amper 0,2 procent van alle activiteiten besmettingen werden geregistreerd. Dat wordt verklaard doordat er deze zomer meer werd getest, terwijl kinderen en jongeren nog niet gevaccineerd waren. Dat blijkt dinsdag uit een representatieve steekproef waarover De Ambrassade en Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) berichten.

“We kunnen fier zijn op onze kinderen en jongeren dat de regels strikt werden nageleefd en dat we, ondanks alle uitdagingen, opnieuw van een geslaagde jeugdwerkzomer kunnen spreken,” klinkt het.

Toch beseft minister Dalle dat de coronaregels voor heel wat moeilijkheden hebben gezorgd. “We kunnen moeilijk spreken van een zorgeloze jeugdwerkzomer: veel jongeren en vrijwilligers zijn echt tot het uiterste moeten gaan om het kamp of de activiteit te doen slagen. Meestal is dat gelukt, maar soms was het door de omstandigheden toch te moeilijk en ik begrijp dat dat voor kinderen en jongeren op dat moment een teleurstelling is. Toch ben ik enorm fier op de wendbaarheid van deze generatie: ondanks alles zijn ze erin geslaagd om zovele kinderen een mooi kamp of activiteit te bezorgen. Voor velen was dit een van de hoogtepunten van het jaar. We kunnen alleen maar fier en dankbaar zijn voor zoveel engagement.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren