Tagtik

“FFP2-maskers verplicht bij mondelinge examens”

De examens komen eraan op hogescholen en universiteiten. Gezien de steile opmars van de omikronvariant neemt de KU Leuven alvast extra coronamaatregelen.

Voor schriftelijke examens zullen KUL-studenten een chirurgisch mondmasker moeten dragen, net zoals dat al in KU Leuven-bibliotheken en -leercentra verplicht is. Vanzelfsprekend zijn ook FFP2-maskers toegelaten. Voor het afleggen van mondelinge examens wordt een FFP2-masker verplicht, zowel voor de docent die het examen afneemt als voor de student. Daarnaast zullen studenten die ziek zijn of in quarantaine moeten, en dus een gegronde reden hebben om niet aan een examen deel te nemen, verzekerd zijn van een billijke regeling voor een inhaalexamen.

“Een veilige examenperiode staat voorop”, meldt de KUL naar aanleiding van de verstrenging van de coronaregels. “We garanderen maximale ventilatie en voorzien de nodige afstand tussen de zitplaatsen in auditoria en leslokalen waar examens plaatsvinden. Waar examens voor grote groepen gepland staan, zullen stewards het binnengaan van de aula’s vlot en veilig laten verlopen”, klinkt het. Tijdens de examenweken blijft de bezettingsgraad van bibliotheken en leercentra waar studenten in groep komen studeren, beperkt tot de helft en is reserveren verplicht.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren