Tagtik

Minister Goffin hoopt op Europese reis deze zomer

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) hoopt dat we vanaf midden juni opnieuw binnen Europa zullen mogen reizen. "Het is nog wat vroeg en ik zou liever met meer zekerheid kunnen zeggen dat de Belgen deze zomer op reis kunnen vertrekken", aldus Philippe Goffin bij VRT.

"Het is de Nationale Veiligheid die beslist. Maar het klopt dat we in een voorbereidingsfase zitten die moeten leiden tot een 'go'. Ik hoop dat het mogelijk zal zijn. We werken ook in overleg met onze Europese buren", klinkt het hoopvol.

"Tegen midden juni denk ik duidelijkheid te hebben over de reismogelijkheden. We weten dat Belgen graag op reis gaan." Volgens hem is een beslissing tussen 8 en 15 juni "realistisch".

Europa draagt de landen alvast op geleidelijk uit de lockdown te raken, in overleg met de andere Europese landen. De Italiaanse regering besliste al om vanaf 3 juni de grenzen open te stellen voor Europese toeristen. Op 15 juni gaat ook de luchthaven van Charleroi weer open voor passagiersvluchten.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren