Tagtik

"Nagelbijten voor AstraZeneca-levering"

Kan het toedienen van de tweede prik met AstraZeneca weldra in ons land voor iedereen vervroegd worden tot slechts acht weken na de eerste vaccinatie? Dat zal afhangen van de levering vaccins van AstraZeneca die België zal krijgen. Het zal vandaag pas duidelijk zijn hoeveel dosissen van het AstraZeneca-vaccin er aan ons land geleverd worden.

De overheid wil ook voor de mensen die voor 13 mei werden uitgenodigd voor een vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin hun wachttermijn voor hun tweede prik van 12 naar 8 weken brengen. Maar daar zijn extra vaccins voor nodig. Alles hangt af van een geplande levering van zowat 700.000 vaccins. "We hopen dat deze levering effectief en op tijd zal gebeuren. In dat geval kan de inkorting naar acht weken voor de tweede injectie met AstraZeneca mogelijk worden voor iedereen die dat wenst", aldus Gudrun Briat van de taskforce vaccinatie.

"Het blijft nagelbijten", aldus Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) woensdag in De ochtend op Radio 1. "Normaal gezien moest de levering dinsdag aangekomen zijn, dat was niet het geval. Hopelijk woensdag wel."

De minister benadrukte dat - als de levering in orde kwam - de mensen vanaf de week van 5 juli een verkorting van 12 naar 8 weken kunnen vragen. "Ze moeten dan contact opnemen met hun vaccinatiecentrum om een nieuwe afspraak in te boeken", luidde het. "Al vragen we wel een beetje geduld en begrip. Onze vaccinatiecentra zijn nog altijd heel hard aan het werk om iedereen zo snel mogelijk in te enten. Er zal een beetje coördinatie nodig zijn om een nieuwe afspraak te maken, maar ik ben er zeker van dat ze er alles aan zullen doen om jouw afspraak in orde te krijgen."

(Skwadra by Tagtik/Source: De Ochtend/Illustration picture: Facebook Wouter Beke)

Ook dit kan u interesseren