Tagtik

Niet in orde met PLF-formulier? 250 euro!

Er komen strengere controles op het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF): wie niet in orde is, krijgt meteen een boete van 250 euro. Wie vals probeert te spelen, zelfs eentje van 750 euro.

Volgens procureur Ine Van Wymersch ligt de verantwoordelijkheid voor het in orde zijn met het PLF-formulier niet alleen bij de reiziger zelf, maar ook bij de luchtvaartmaatschappijen die zowel bij vertrek als bij aankomst moeten nagaan of passagiers een correct ingevuld PLF hebben.

Uit een nieuwe omzendbrief van het college van procureurs-generaal blijkt dat het voortaan niet bij een waarschuwing zal blijven, maar krijgt wie niet in orde is onmiddellijk een boete van 250 euro. Wie die minnelijke schikking niet aanvaardt, komt voor de politierechtbank.

Wie met een met een vervalst PLF probeert te reizen, moet een minnelijke schikking van 750 euro betalen. Aanvaardt de reiziger dit niet, dan volgt een dagvaarding voor de correctionele rechtbank voor "valsheid in geschriften en gebruik van valse stukken".

(Fausto by Tagtik/Source: Belga, Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren