Tagtik

'Nu versoepelen om herfstpiek te vermijden'

Ook mensen die gevaccineerd zijn raken besmet met de deltavariant. Maar door hun vaccinatie ondervinden ze minder last van het virus.

Infectioloog Jeroen van der Hilst van het Hasseltse Jessa Ziekenhuis stelt voor om de coronamaatregelen te versoepelen om een herfstpiek te vermijden. 'De maatregelen straffen nu meer mensen dan dat ze helpen. Ouderen en risicogroepen zijn gevaccineerd. Jongeren en kinderen hebben minder last van het virus. Zij hebben de algelopen periode al genoeg afgezien en verdienen versoepelingen', stelt van der Hilst op Radio 2.

De mensen die zich nu nog niet hebben laten vaccineren zijn heel moeilijk te overtuigen, benadrukt de infectioloog. 'Ze gaan vroeg of laat corona krijgen en een deel van die mensen zal in het ziekenhuis belanden. We moeten vermijden dat het voor één grote piek zorgt', benadrukt van der Hilst. Daarom vindt hij dat we beter nu al voor versoepelingen gaan. 'We kunnen beter kiezen voor een lange heuvel dan een hoge piek. We zullen ooit door de zure appel moeten bijten, want de mensen die niet gevaccineerd zijn zullen het virus ooit moeten krijgen.'

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren