Tagtik

Ontvoering 17-jarige jogster blijkt verzonnen

Het meisje van 17 jaar dat maandag in Frankrijk verdween en dinsdag opdook in een kebabzaak, heeft woensdag het ziekenhuis mogen verlaten. Aan de politie verklaarde ze dat ze maandag bij het joggen werd ontvoerd door twee mannen. Nu heeft ze echter toegegeven dat ze het verhaal verzonnen heeft.

24 uur na haar verdwijning dook de 17-jarige Lisa plots op in een kebabzaak in de Franse gemeente Sablé-sur-Sarthe, zo’n tien kilometer van de plek waar ze verdween. Ze bleek in shock en was lichtjes bebloed. Het meisje beweerde dat twee daders haar ontvoerd hadden en ergens vasthielden. Op eigen kracht zou ze uit hun klauwen ontsnapt zijn. Dat blijkt nu allemaal gelogen.

Tijdens een politieverhoor gaf ze toe dat ze het verhaal heeft verzonnen. Ze geeft toe dat ze op eigen houtje naar Sablé-sur-Sarthe gestapt is. Van één of meerdere ontvoerders is dus geen sprake, stelt procureur Céline Maigne. “De verwondingen die te zien waren, zou ze per ongeluk opgelopen hebben. Haar T-shirt sneed ze zelf met een schaar stuk. Het spijt haar dat ze zo’n commotie veroorzaakt heeft.”

(Skwadra by Tagtik/Source: Le Parisien/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren