Tagtik

Opnieuw heel veel regen op komst

Komend weekend verwacht het KMI de start van een drogere en warmere periode, maar voor het zover is, staat België nog enkele 'herfstachtige' dagen te wachten. Voor dinsdag vaardigt het Koninklijk Meteorologisch Instituut opnieuw code geel uit.

Het westelijk deel van het land, met de kuststreek en de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen zullen er wellicht aan ontsnappen, maar vooral het oosten en het zuiden van het land kan het zwaar te verduren krijgen, met veel regen en mogelijk onweer.

"Van dinsdag tot vrijdag komt een zeer actief occlusiefront bijna stationair over delen van ons land te liggen", zo luidt het op de website van het KMI. "Dit veroorzaakt vooral in de oostelijke landshelft zeer veel regen."

De neerslaghoeveelheden liegen er niet om: "Volgens meerdere atmosfeermodellen wordt een accumulatie verwacht van de volgende grootte-orde : in het centrum 30-60 mm, in het oosten 50-100 mm en ten zuiden van Samber en Maas tussen 80 en 130 mm, met plaatselijk zelfs kans op 150 mm. Lokaal kan er ook onweer voorkomen", zo klinkt het.

De code geel geldt van dinsdagochtend 4 uur tot donderdagochtend 2 uur. Als de voorspellingen bevestigd worden, kan de code geel in één of meerdere provincies veranderen in code oranje.

(Fausto by Tagtik/Source: KMI/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren