Tagtik

Premier waarschuwt voor achtste finale Rode Duivels in Sevilla

Zondagavond spelen de Rode Duivels in de achtste finale van het EK voetbal tegen Portugal in Sevilla. Daar willen uiteraard heel wat Belgische supporters bijzijn. Eerste minister Alexander De Croo waarschuwt dat het Spaanse Sevilla echter nog steeds een rode zone is.

"Dat is vandaag nog rode zone. Wie naar een rode zone reist, moet de regels respecteren. Ik zou eerder voorzichtig zijn", vertelt De Croo aan VRT NWS na afloop van de eerste dag van de EU-top in Brussel. "We hebben gezien dat op basis van een aantal wedstrijden dat heeft plaatsgevonden, dat er toch een aantal bijkomende besmettingen of infecties zijn." Zo zijn bijna 100 Finse voetbalsupporters besmet teruggekomen uit Sint-Petersburg na het duel tegen de Rode Duivels.

De tickets voor de 1/8ste finale tussen België en Portugal zijn uitverkocht. "Er mogen ongeveer 12.000 fans binnen in het stadion in Sevilla en zeker zo’n duizend Belgische fans bemachtigden een ticket", aldus Tijs Cools van Rode Duivels-fanclub 1895 bij Sporza. "Via UEFA zijn er mogelijk nog enkele honderden Belgen die een ticket voor de neutrale vakken hebben gekocht." De Belgen zullen wel duidelijk in de minderheid zijn aangezien Sevilla op slechts een tweehonderdtal kilometer van de Portugese grens ligt. Toen Portugal zich woensdagavond plaatste, waren de tickets voor de achtste finale ook daar in een mum van tijd uitverkocht.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook Alexander De Croo)

Ook dit kan u interesseren