Tagtik

Recordaantal coronadoden in Rusland

In Rusland zijn er op 24 uur tijd maar liefst 697 overlijdens geregistreerd door Covid-19. Het is het hoogste aantal ooit in het land. Ook werden er 24.439 besmettingen geregistreerd. Dat is dan weer het hoogste aantal sinds 16 januari.

Rusland krijgt af te rekenen met de zeer besmettelijke deltavariant. Vooral Moskou en Sint-Petersburg zijn zwaar getroffen. In Sint-Petersburg werd vrijdag nog de zevende en laatste wedstrijd op Russische bodem gespeeld van het EK voetbal.

In Moskou is er sprake van 116 bijkomende slachtoffers en 7.446 infecties. In Sint-Petersburg zijn er dat respectievelijk 110 en 1.733. De komende dagen worden nieuwe recordcijfers verwacht. Het Kremlin liet al weten dat er geen sprake zal zijn van een nationale lockdown. In sommige regio's zijn er wel beperkingen ingevoerd omdat ook de ziekenhuizen er overspoeld geraken. Het gaat onder meer om Buryatia aan het Baikalmeer. In Moskou mogen restaurantgangers enkel met een negatieve PCR-test de voeten onder de tafel schuiven, tenzij ze gevaccineerd zijn. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga)

Ook dit kan u interesseren