Tagtik

Rousseau wil coronapas in Vlaamse rand

"Het moet mogelijk zijn om in de Vlaamse rand rond Brussel een coronapas in te voeren." Dat zei influencer Conner Rousseau in VTM Nieuws. King Connah wil dat alle wapens ingezet worden in de strijd tegen het virus, zeker wanneer daar vraag naar is.

In Brussel is het vanaf 15 oktober verplicht om een Covid Safe Ticket (CST) te gebruiken in onder andere de horeca en fitnesscentra. Dat heeft alles te maken met de lage vaccinatiegraad in onze hoofdstad. In de Vlaamse randgemeentes zal die zogenaamde coronapas niet ingezet worden. De Vlaamse regering is tegen. "Nochtans is de situatie in veel van die gemeentes vergelijkbaar met Brussel zelf, er is een lage vaccinatiegraad.", zegt Rousseau. "Daar moeten we dus voorzichtiger zijn. Maar dan verwacht je toch dat een overheid alle wapens aanbiedt die er zijn om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan, zeker wanneer de mensen er zelf om vragen."

Een partijgenoot van Rousseau is Hans Bonte. Hij is burgemeester van Vilvoorde en pleit al langer voor de invoering van het CST in zijn gemeente. "Ik begrijp niet dat de regering dan zo koppig is om dat niet toe te staan.", aldus Rousseau. "Bonte stelt de gezondheid van zijn burgers voorop, en ik hoop dat hij daarvoor blijft strijden ook.", klinkt het. (Skwadra by Tagtik/Source: VTM Nieuws)

Ook dit kan u interesseren