Tagtik

Salah Abdeslam vraagt slachtoffers aanslagen Parijs om vergiffenis

Salah Abdeslam had de opdracht gekregen om zich in een café in het 18de arrondissement van de Franse hoofdstad op te blazen op 13 november 2015. Dat verklapte hij woensdag tijdens het assisenproces in Parijs. Donderdag sloeg hij de aanwezigen met nog meer verstomming en besloot hij na meer dan 110 procesdagen plots beheersd op alle vragen te antwoorden. Hij vroeg de slachtoffers en hun nabestaanden voor het eerst om vergiffenis.

“Ik besef dat dit de laatste kans is om mijn waarheid te vertellen. Die kans laat ik niet liggen”, stelde Abdeslam. “Jullie staan in een sterke positie, ik in een zwakke”, richtte hij zich tot de burgerlijke partijen. “Laat u niet verteren door wrok. Jullie hebben de mogelijkheid om vergiffenis te schenken en mij de kans te geven om misschien ooit mijn familie terug te zien en de mensen die mij dierbaar zijn.”

Het ultieme verhoor van Salah Abdeslam wordt vrijdag verdergezet. Daarna krijgt hij nog eenmaal het woord, het laatste alvorens het assisenhof over zijn lot zal beslissen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren