Tagtik

Sint-Truiden valt uit de lucht na onheilspellende uitspraak Van Ranst

Er zou een nieuwe broeihaard aan coronabesmettingen zijn in Sint-Truiden. Dat beweert viroloog Marc Van Ranst. De Limburgse stad bleek echter zelf niet op de hoogte te zijn.

Sinds twee dagen merken we in Sint-Truiden dat er opnieuw meer besmettingen opduiken. Dat moet nog nauwkeuriger onderzocht worden. Voorlopig resulteert dat nog niet in meer ziekenhuisopnames. We detecteren nu ook, meer dan vroeger, de lichtere gevallen en dat is goed wanneer je grip wil krijgen op deze epidemie", zei Van Ranst.

Uit cijfers van Sciensano blijkt dat er vandaag 701 besmettingen vastgesteld zijn in Sint-Truiden. "Enkel alleen al op zaterdag 23 mei kwamen er maar liefst 32 nieuwe besmettingen in Sint-Truiden, dat is 1/8ste van wat er in heel België geregistreerd is", zegt Lydie Denis van Sciensano. "Dat is wel erg veel", klinkt het bezorgd.

In Sint-Truiden was men niet op de hoogte dat er opnieuw veel meer besmettingen met covid-19 zijn. Ook in de triagepost heeft men geen weet van een verhoogde besmetting. "Wij hebben geen weet van een verhoogde opname", zegt dr. Frederik Ponnet. Woordvoerder Miet Driesen van het Sint-Trudo Ziekenhuis reageert eveneens verrast: "Wij hebben geen weet van een stijging van het aantal Covid-19-patiënten. Dit komt als een verrassing." Ook de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V) valt uit de lucht: "Ik ben hier niet van op de hoogte."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren