Tagtik

Topman Belgisch leger hard voor eigen militairen

De nummer twee van defensie, generaal-majoor Marc Thys, heeft op Twitter uitgehaald naar de militairen die sympathie tonen voor Jürgen Conings. "Niets, maar dan ook niets kunnen zijn daden vergoelijken.", klinkt het.

De sympathie voor Conings blijft groeien. Op social media werden verschillende groepen aangemaakt en vandaag vindt er zelfs een stille mars plaats. "Laat u ook niet vangen door mensen en groepen met een totaal andere agenda. Sociale media doen me veel denken aan de 'Rattenvanger van Hamelen'. Dit is het sterkste voorbeeld dat ik tot nu toe gezien heb. Het zijn ook sprookjes trouwens. Griezelige sprookjes.", schrijft hij hierover op Twitter.

Hij vraagt ook aan zijn militairen om geen "volger te zijn" maar na te denken over "onze waarden en leef ze". Het steunen van Conings kan niet, vindt Thys. Het zal de situatie volgens hem niet verbeteren. "Wat ook zijn staat van dienst, hij heeft met zijn gedrag en actie zijn eed van militair gebroken. Hij heeft de waarden van de organisatie volledig overboord gegooid.", klinkt het nog. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad)

Ook dit kan u interesseren