Tagtik

Vaccinatiecentra sluit voor amper twee maanden

Het vaccinatiecentrum Flanders Expo in Gent sluit morgenavond de deuren. Dat zal wel maar voor twee maanden zijn, want eind november opent het al opnieuw.

"Daarna worden inentingen gegeven in het prikpunt van het UZGent.", zegt schepen van gezondheid Rudy Coddens (Vooruit). "Maar dat is niet groot genoeg om al die mensen tussen 65 en 84 jaar te kunnen opvangen die een derde prik moeten krijgen."

"Omdat de samenwerking met Flanders Expo zeer goed is gelopen, hebben we daarom afgesproken om daar opnieuw een vaccinatiecentrum in te richten.", aldus Coddens. "Maar dat kan pas ten vroegste eind november omdat tot dan Flanders Expo is volgeboekt voor allerlei beurzen."

"Ik zou ook aan de Vlaamse overheid willen vragen om een vaccinatiebeleid op iets langere termijn uit te stippelen want nu is het voortdurend improviseren."

De schepen benadrukt nog eens dat mensen zich niet spontaan kunnen aanbieden voor een derde prik maar moeten wachten op een uitnodiging. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad)

Ook dit kan u interesseren