Tagtik

Van Gucht: "Sociale bubbels kunnen misschien wel groter"

Donderdag lanceerde infectieloge Erika Vlieghe, het hoofd van de groep experten die advies verleent aan de overheid over de exitstrategie, het idee om de zogenaamde 'regel van vier' te herbekijken. De regel van vier werd in het leven geroepen om op 10 mei Moederdag te kunnen vieren: elke 'bubbel' mocht vanaf dan contact hebben met een andere bubbel van vier personen, bij voorkeur in open lucht, en steeds met dezelfde vier personen. Nu ook meer kinderen naar school mogen gaan en daar meer contacten hebben, evolueert de manier waarop mensen met elkaar in contact kunnen en zullen komen.

Viroloog Steven van Gucht vindt het een goed idee om de contactbubbels te vergroten. "Ik denk dat het ruimer kan", zei Van Gucht donderdagavond in VTM Nieuws. "We moeten wel het idee van die bubbels blijven respecteren. Dat is belangrijk, maar in zo’n bubbel kunnen misschien wat meer mensen zitten dan vier."

De nieuwe bepalingen van de bubbels zouden het voor iedereen makkelijk begrijpbaar en haalbaar moeten maken, stelt hij. Van Gucht stelt voor om de zaken te definiëren onder de vorm van bubbels die bij elkaar mogen komen. Zo kan een hele klasgroep als één bubbel gezien worden. Wanneer één kind zou positief testen op covid-19, zal bijgevolg de hele klas naar huis gestuurd worden.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren