Tagtik

Van Ranst wil coronamaatregelen niet afschaffen

Als het van de Marc Van Ranst afhangt worden de coronamaatregelen niet afgeschaft. De Bekende Viroloog wil dat pas doen als de vaccinatiecampagne echt is afgerond. De overheid wil in september alle huidige coronamaatregelen afschaffen.

Op 20 augustus komt het Overlegcomité samen en zal waarschijnlijk beslist worden of de zogenaamde federale fase van kracht blijft. In dat geval zouden de gewesten een eigen coronabeleid volledig mogen uittekenen en komen er in Vlaanderen naar alle waarschijnlijkheid grote versoepelingen.

De BV (Bekende Viroloog) vindt dat te vroeg. "Dat is misschien moeilijk haalbaar, dat is wel heel krap.", stelt Van Ranst bij Bruzz. "Ik denk dat men dat pas kan doen op het moment dat de vaccinatiecampagne echt is afgerond. Wanneer iedereen die wil gevaccineerd worden zijn tweede prik heeft gekregen. En wanneer mensen die initieel niet wilden gevaccineerd worden van gedacht zijn kunnen veranderen.", klinkt het.

Van Ranst wil liever overgaan tot regionale versoepelingen. "Wanneer men bedoelt dat we de discotheken gaan opendoen in Vlaanderen maar niet in Brussel, dan laten de gevolgen zich raden. Wanneer het gaat over het dragen van mondmaskers is dat al makkelijker te organiseren.", besluit hij. (Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz)

Ook dit kan u interesseren