Tagtik

Vlamingen spotten massaal wolven dit weekend

02 January 2022 14:30 De jaarovergang en het eerste weekend van 2022 waren meteen bijzonder druk voor Wolvenmeldpunt. Er kwamen zelfs zoveel meldingen van waarnemingen binnen dat het het drukste weekend ooit was in de gesschiedenis. Zo werd havenwolf 'Asterix' meerdere keren gespot in Vlaanderen, maar ook 'Klaas' liet zich bij de overgang van 2021 op 2022 verschillende keren zien. Dat bericht Welkom Wolf.

Nieuw onderzoek: 'Omikron spaart de longen'

01 January 2022 16:00 De omikronvariant van het coronavirus zou minder diep doordringen in de longen waardoor we er meestal minder ziek van worden. Dat is de conclusie van nieuw onderzoek waarover de Amerikaanse krant The New York Times bericht.

Besmette personen die samen oudjaar vieren, een goed idee?

31 December 2021 13:57 De overgang van oud naar nieuw gaat traditioneel gepaard met gezellige etentjes en feestjes. Maar wie recent positief testte op het coronavirus, ziet die plannen in het water vallen. Of toch niet? Bruzz maakt immers melding van verschillende Brusselaars die positief hebben getest, en dan maar besluiten om nieuwjaar met andere besmette personen samen te vieren.