Tagtik

Quarantaine-kilo's? Zo versla je emo-eten!

07 November 2020 13:29 Deze bizarre tijden brengen heel wat gevoelens los … angst, onzekerheid, negativiteit … We hebben dan nogal eens de neiging om onze emoties weg te eten. Volgende TIPS zorgen ervoor dat we dit onder controle kunnen houden, en niet met corona-kilo’s opgezadeld zitten.

Gewapende mannen met valse stembiljetten opgepakt

07 November 2020 12:36 Twee gewapende mannen uit Virginia zijn donderdag opgepakt aan het Philadelphia Convention Center, waar ze een wagen vol valse stembiljetten wouden afleveren. In het Philadelphia Convention Center werd de afgelopen dagen druk stemmen geteld voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De twee gewapende mannen wouden de resultaten beïnvloeden door valse stembiljetten met hun Hummer aan het telcentrum af te zetten. Beide heren blijken aanhangers van huidig Amerikaans president Donald Trump te zijn.

'Kotstudenten, de grote verliezer bij nieuwe lockdown?'

15 October 2020 14:30 Nu de cijfers steeds slechter worden, dreigt een herhaling van periodieke afwezigheid van studenten op hun studentenkot. “Op voorstel van CD&V heeft de Vlaamse Regering vorig academiejaar studenten een kwijtschelding van de kosten voor nutsvoorzieningen tijdens de afwezigheid door de eigenaars van studentenhuisvesting laten geven,” zegt Vera Jans. “De maatregel was toen niet te voorzien. We roepen op om nu vooruitziend beleid te voeren en een regeling uit te werken,” stelt Brecht Warnez.

"Laat het geen oorlogssituatie worden in de ziekenhuizen"

13 October 2020 08:18 Een kwart van de bedden op de dienst intensieve zorgen worden vanaf morgen in elk ziekenhuis verplicht vrijgehouden voor coronapatiënten. Dat zijn er 500. Daarnaast worden er 2.000 gewone bedden vrijgehouden voor Covid-patiënten. Op dit moment liggen er reeds zo'n 267-Covidpatiënten op intensieve in België. Experts vrezen echter dat de ziekenhuizen het in de komende maanden moeilijker zullen hebben dan tijdens de eerste coronagolf.

Wandelen in coronatijden: alleen maar voordelen

13 October 2020 08:09 Iedereen heeft momenteel wel de nood om het hoofd eens leeg te kunnen maken, het hart eens te luchten, een gezellige babbel te doen zonder gevaar te lopen op besmettingen … Verschillende mensen stoppen hun sociale contacten nu het kouder wordt, nu ze geen terrasje meer kunnen doen en ze het niet echt zien zitten om mensen bij hen uit te nodigen. De oplossing: WANDELEN! Dit kan alleen, maar ook met een ‘wandelgezel’ (familie, vrienden). Geen tijd is geen excuus: het is makkelijk in te passen in je dagelijkse/wekelijkse routine. Een goed paar wandelschoenen en je bent vertrokken. Wist je dat wandelen de volgende effecten heeft op jouw lichaam en geest.

Arts verzweeg dat Trump zuurstof kreeg toegediend

04 October 2020 19:10 De lijfarts van de Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren verzwegen dat Trump zuurstof kreeg toegediend. Vandaag heeft hij dit wel gemeld. Op de vragen van journalisten waarom hij dat gisteren verzweeg, zei Conley vandaag: "Ik wilde geen informatie geven die de ziekte in een andere richting had kunnen sturen." Hij wilde "de positieve houding van de president weergeven".

Trump: ik voel me alsmaar beter

04 October 2020 08:56 De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een videoboodschap op Twitter meegedeeld dat hij zich alsmaar beter voelt. Hij geeft toe dat hij zich vrijdag niet al te best voelde, maar dat het sinds gisteren beter met hem gaat. Trump is afgelopen vrijdag uit voorzorg opgenomen in het ziekenhuis.