Tagtik

Rode Duivel erkent schuld en reageert voor het eerst op racisme-incident

Dante Vanzeir (24) is nog niet zo lang in het shirt van de New York Red Bulls te bewonderen, maar hij is al meteen kop van jut in de Major League Soccer. De voormalige spits van Union heeft immers iets racistisch geroepen tijdens de competitiewedstrijd tegen San José Earthquakes. 

Het was tegenspeler Jeremy Ebobisse die de scheids op de hoogte bracht van de racistische woorden van de Belg, die al 1 cap verzamelde voor de Rode Duivels. Vanzeir zou een zeer kwetsend racistisch woord geroepen hebben naar Jamiro Monteiro, een in Rotterdam geboren Kaapverdiër. De wedstrijd werd maar liefst 20 minuten stilgelegd. De Belg heeft nu via zijn social media voor het eerst gereageerd op het incident.

“Ik wil me oprecht verontschuldigen bij de spelers van de Earthquakes. Ik zal er alles aan doen om deel uit te maken van de verandering die moet gebeuren in deze sport en in onze wereld. Ik wil me ook verontschuldigen bij mijn ploegmaats, coaches, de club en onze fans. Ik heb een fout gemaakt en zal alle nodige stappen nemen om te groeien. Ik aanvaard de volledige verantwoordelijkheid voor mijn daden”, schrijft Vanzeir.

“Terwijl ik niet de bedoeling had om iemand te kwetsen of aanstoot te veroorzaken met mijn taalgebruik, weet ik wat ik heb gedaan en dat spijt me ten zeerste. Ik zal akkoord gaan met elke schorsing, boete en begeleiding die de Major League Soccer en de club me opleggen. Ik zal deze kans aangrijpen om mezelf te verbeteren, na te denken, en mijn tijd en energie toewijden aan werk met organisaties die raciale ongelijkheid aanpakken.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dante Vanzeir (@dantevanzeir31)

Ook dit kan u interesseren