Tagtik

Straat hernoemd ter ere van Beckenbauer

De burgemeester van München kondigde donderdag aan dat een straat naast de Allianz Arena hernoemd zou worden ter ere van Franz Beckenbauer. 'Der Kaiser' overleed op 7 januari op 78-jarige leeftijd.

Een straat naast de Allianz Arena, het stadion van Bayern München, krijgt een nieuwe naam ter nagedachtenis aan de Duitse voetballegende Franz Beckenbauer, maakte het stadsbestuur van München donderdag bekend. “Het benoemen van een straat is de grootste eer die de stad München postuum kan geven en een teken van het diepe respect en de bewondering die we hebben voor Franz Beckenbauer,” zei burgemeester Dieter Reiter in een verklaring.

Beckenbauer, die op 7 januari op 78-jarige leeftijd overleed, wordt beschouwd als de grootste legende van Bayern en als een van de beste voetballers aller tijden. De voormalige middenvelder werd libero en won als speler en coach de Wereldbeker, het EK en twee keer de Ballon d’Or. Tijdens zijn 13 jaar in Beieren won de Münchenaar drie Europabekers en vier Duitse competitietitels, voordat hij er nog een won met Hamburg in 1981-1982.

De naamsverandering zal plaatsvinden op 7 januari, met een standbeeld in de straat. Een deel van de straat die momenteel bekend staat als Werner Heisenberg Allee, die langs het stadion in het noorden van de stad loopt, zal “Franz Beckenbauer Platz” (Franz Beckenbauer Plein) worden genoemd en het adres van het stadion, waar in mei 2025 de Champions League-finale wordt gespeeld, zal ook veranderen in “Franz Beckenbauer Platz 5”, naar zijn rugnummer op het veld.

De gemeenteraad van München heeft aangekondigd dat de verandering op 7 januari 2025 ingaat, de eerste sterfdag van de voetballer. Beckenbauer wordt ook geëerd met een standbeeld buiten het stadion, naast dat van Gerd Müller, Bayerns legendarische spits en voormalige teamgenoot.

(Tom Prévot/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren