Tagtik

Hittegolf: Dodentocht (100 km) voor het eerst in geschiedenis ingekort

10 August 2022 08:04 Geen 100 maar 65 wandelkilometers krijgen de dappere deelnemers van de Dodentocht in Bornem vrijdag voorgeschoteld. De Dodentocht kreeg immers wegens de hitte een negatief advies en moet daarom noodgedwongen ingekort worden. Bijgevolg zal de klassieker in de wandelwereld voor het eerst in 53 jaar ingekort worden.

Temperaturen stijgen: Iets koeler aan de Kust

10 August 2022 07:48 Langs de zuidflank van een hogedrukzone, die zich uitstrekt van de Azoren via de Britse Eilanden naar het zuiden van Scandinavië, stroomt de volgende dagen alsmaar warmere continentale lucht naar onze streken. Dat meldt het KMI.

Temperaturen beginnen te stijgen

08 August 2022 08:51 Een hogedrukgebied met kern ten zuidwesten van Ierland stuwt maandagvoormiddag nog tijdelijk maritieme lucht naar België. Geleidelijk breidt deze anticycloon zich oostwaarts uit. Er vormt zich een blokkerende hogedrukzone van de Britse Eilanden tot de Oostzee. Langs de zuidelijke flank ervan zal droge, continentale lucht naar ons land stromen, die alsmaar warmer wordt. Dat meldt het KMI.

"We staan voor warmste week van het jaar"

07 August 2022 15:54 U zal het overal al gelezen hebben: het wordt deze week opnieuw bijzonder warm. Er wordt her en der in België zelfs een hittegolf verwacht. Het KMI kondigt daarom van woensdag tot vrijdag code geel voor hitte aan.