Tagtik

KMI waarschuwt voor hitte op donderdag en vrijdag

25 August 2022 08:51 Donderdag stroomt zeer warme lucht naar ons land, waardoor het kwik op vele plaatsen in het binnenland stijgt naar 31 tot 34 graden. Bij dergelijke temperatuurwaarden kunnen maatregelen getroffen worden om oudere en zwakkere mensen te beschermen, door hen meer te laten drinken en hen niet in rechtstreeks zonlicht te laten vertoeven. Wees waakzaam. Wees ook voorzichtig met vuur in de natuur en voorzie voldoende schaduw en drinkwater voor dieren. Vrijdag komen we in een koelere luchtsoort terecht en is de hittepiek ten einde. Het KMI waarschuwt met code geel voor de hitte op donderdag en vrijdag.

Kreeg u ook nooit reactie op uw sollicitatiebrief?

23 August 2022 10:22 Iedereen maakt het wel eens mee in zijn of haar leven, maar werkloos zijn is nooit een prettige periode. Uit onderzoek blijkt nu dat heel wat werkzoekenden gewoonweg nooit een antwoord krijgen op hun sollicitatiebrief.

Waarom liggen er plots knuffelberen op kerkhof oud psychiatrisch ziekenhuis?

22 August 2022 18:45 Op de oude begraafplaats van het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZC) van Rekem vonden van 1921 tot 1981 zo'n 1.750 overleden patiënten van het ‘Rijkskrankzinnigengesticht’ hun laatste rustplaats. Er passert nog amper een wandelaar en de plek ligt er met het hoge gras verlaten bij. Maar recent is er iets opmerkelijk veranderd.

Bewolkt maar overwegend droog richting start van de week

21 August 2022 10:41 Zondag start de dag veelal zonnig. Later wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. De maxima schommelen tussen 20 graden op de Ardense hoogten, 21 graden aan zee en 24 graden op de meeste andere plaatsen. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot west. Dat meldt het KMI.

Het blijft meestal droog dit weekend

20 August 2022 09:32 In vele streken is het zaterdag eerst zonnig met aanvankelijk nog enkele lokale lage wolken, vooral dan over het oosten en het noordoosten. In de loop van de dag ontstaan er in het binnenland een aantal stapelwolken, maar het blijft vrijwel overal droog.

Ben jij ook zo een ‘te laat-komer’?

18 August 2022 09:24 Je kent ze wel in je omgeving of onder je collega’s: deze mensen die écht nooit op tijd kunnen komen. Tim Christiaens is Time coach bij Time Management Company en vertelt in ‘Spits met David’ op Radio 2 waarom je beter niet te laat komt.