Tagtik

Koningin Elizabeth zou een record van Lodewijk XIV kunnen breken

05 July 2022 11:14 Koningin Elizabeth II van Engeland, die zojuist haar platina-jubileum en het feit dat ze al 70 jaar regeert met haar volk heeft gevierd, is een van de vorsten die het langst regeert op deze aarde. Maar ze heeft nog even te gaan als ze zich de langst regerende vorst wil noemen die ooit op deze planeet heeft geleefd.

'De fel gecontesteerde ‘dieetspuit’ is geen wondermiddel'

04 July 2022 11:30 Ozempic, het diabetes-middel op voorschrift, is zo populair dat er in bepaalde Belgische regio’s een tekort dreigt voor diabetespatiënten. Je krijgt dit middel enkel wanneer het voorgeschreven is door een arts en is bedoeld om diabetes type 2 te behandelen. Een patiënt moet dus aan diabetes lijden eer het terugbetaald wordt.

De week start zonnig

04 July 2022 08:25 Maandag en dinsdag zorgt een uitloper van het Azorenhoog richting West-Europa voor overwegend droog weer. Hierbij wordt er gematigde zeelucht uit het westen tot het noordwesten naar België aangevoerd. Dat meldt het KMI.

Belgen hebben steeds vaker lekke band op reis

03 July 2022 08:56 Tien jaar geleden was nog één op de vijf oproepen van pechgevallen in het buitenland op de alarmcentrale van VAB-Reisbijstand voor bandenpech, vandaag gaat het al om 29 procent, meldt de mobiliteitsorganisatie. We rijden dus veel vaker lek in het buitenland, meldt VAB.