Tagtik

Strenge coronaregels op Zesdaagse van Gent

14 November 2021 09:00 Dinsdag gaat de wielerzesdaagse van start in het Kuipke in Gent. Dat is al een huzarenstukje ansich in coronatijden. Overweegt u te gaan supporteren op dit wielerfeest? Dan zetten we voor u even de belangrijkste coronaregels op een rijtje. Organisator Golazo en het stadsbestuur moeten immers rekening houden met de steeds slechter wordende coronacijfers.

Man sterft bij vulkaanuitbarsting La Palma

13 November 2021 17:21 De vulkaan op het Canarisch eiland La Palma spuwt nu al 56 dagen na mekaar lava uit. Nu is een eerste persoon overleden. Het zou gaan om een man van 70 jaar. Hij kwam om het leven toen hij de as van zijn dak aan het ruimen was.

Geert Noels: Groen heeft geen visie op economie

13 November 2021 17:18 Groen heeft geen visie op de economie. Dat zijn de woorden van econoom Geert Noels. Volgens Noels is het programma van de groenen een verzameling van dogma's en brokstukken die men tot een geheel probeert te smeden, hekelt hij in een interview met De Morgen.

Vlieghe: het is kwart voor 12

13 November 2021 13:41 Volgens professor Erika Vlieghe is het kwart voor 12. Zij kan zich dan ook vinden in het voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Die wil mondmaskers verplichten vanaf de leeftijd van negen jaar.

Lachaert gelooft niet in korte lockdown

13 November 2021 13:01 Komt er opnieuw, net zoals in Nederland, een mini lockdown? Als het van Open vld-voorzitter Egbert Lachaert afhangt niet. "Ik geloof niet in een korte lockdown", benadrukt hij in De Ochtend op Radio 1.