Tagtik

Onverwachte wending in zaak rond Belgische die man doodde op Comomeer

02 October 2021 16:00 Een jonge Belgische toeriste heeft op 25 juni een dodelijk ongeval veroorzaakt met haar speedboot op het Italiaanse Comomeer. De Belgische voer aan hoge snelheid pardoes over een andere boot, daarbij kwam een 22-jarige Italiaanse man om het leven. Sindsdien werd de Belgische onder huisarrest geplaatst in het vakantiehuis van haar familie in Lenno. De toeriste wordt beschuldigd van onvrijwillige doodslag.

Code oranje in sommige delen van het land

02 October 2021 14:00 Het KMI waarschuwt met code oranje voor regenval in Namen en Henegouwen. Een zeer actief en golvend koufront bereikt ons zaterdagnamiddag en blijft tot en met zondag over ons land hangen, met veel neerslag, waarvan het overgrote deel valt tussen zaterdagavond 20u en zondag 14u. Daarnaast waarschuwt het KMI met code geel voor windstoten. We verwachten tussen zaterdagavond en zondagnamiddag een zone met rukwinden tussen 70 en 90 km/u die van west naar oost over het land trekt.

Trump probeert via gerecht Twitteraccount terug te krijgen

02 October 2021 12:44 Donald Trump probeert via een federale rechter terug toegang te krijgen tot zijn geblokkeerde Twitteraccount. Dat blijkt uit documenten die zijn advocaten hebben ingediend bij een rechtbank in Miami. Trump werd begin dit jaar geblokkeerd op de mainstream social media platformen, in de nasleep van de bestorming van het Capitool.