Tagtik

Geradicaliseerde man verwondt 2 bewakers en ziet eigen vrouw sterven

06 March 2019 07:40 Een geradicaliseerde gedetineerde heeft dinsdag in de zwaar beveiligde gevangenis van het Franse Condé-sur-Sarthe twee bewakers verwond met een keukenmes. De man had zich vervolgens dinsdagochtend samen met zijn vrouw verschanst in een gezinseenheid, waar de bewakers hem weg wouden uit halen. Na meer dan tien uur organiseerde de politie een interventie om de gevangene en zijn vrouw weg te halen uit de gezinsunit. Bij de daaropvolgende interventie kwam de vrouw van de geradicaliseerde man om het leven.

Belgische overheid wil wiet gaan telen

08 February 2019 08:36 Om de productie van medicinale cannabis te kunnen controleren en managen wil de overheid zelf starten met het telen van wiet. Via de oprichting van een heus 'Cannabisbureau' wil de overheid een wettelijk kader creëren voor medicinale cannabis, dat op dit moment nog steeds strikt verboden is in ons land.

Politie heeft tunnelkrakers bijna te pakken

06 February 2019 09:17 In het onderzoek naar de tunnelkraak in het kantoor van BNP Paribas Fortis van afgelopen weekend werd maandagavond een 27-jarige Georgiër uit Antwerpen opgepakt. Hij ontkent dat hij iets van de bankroof afwist. Vrijdag zal hij voor de raadkamer verschijnen.

Taxichauffeur misbruikt 18-jarige na verjaardagsfeestje

04 February 2019 16:03 De 18-jarige Ambre Cardoso Da Luz uit Charleroi is een moedige jongedame. Zij raapt immers al haar moed bijeen om in de media haar verhaal te doen over hoe het feestje voor haar achttiende verjaardag uimondde in een gruwelijk seksueel misbruik door de taxichauffeur die haar naar huis zou brengen.