Tagtik

Amerikaans congreslid vindt onderhandelingen senaat "te blank"

De infrastructurele onderhandelingen tussen de Democraten en Republikeinen in de Verenigde Staten zijn volgens Cori Bush te blank. Dat tweette het extreemlinkse congreslid afgelopen donderdag. Het viel haar op dat betrokkenen politici allemaal blank waren en zij was daar duidelijk niet mee opgezet.

Het congreslid maakt deel uit van de extreemlinkse 'Congressional Progressive Caucus' (CPC), een subpartij binnen de Democratische partij. Ook medepartijlid Alexandria Ocasio-Cortez tweette over de infrastructurele onderhandelingen. Er wordt onderhandelend over investeringen van bijna 1,2 biljoen dollar.

Cori Bush tweette een foto van de onderhandelaars met de boodschap: "Is dit de infrastructuurgroep of het publiek van een concert van Kid Rock?", gevolgd door de hashtag #NegotiationsSoWhite ("Onderhandelingen zo blank").

Ocasio-Cortez was duidelijk ook niet opgezet met de samenstelling van de groep onderhandelaars, maar bracht een subtielere boodschap. "Vaak zijn overeenkomsten tussen de twee partijen even gedefinieerd door diegenen die de machtshebbers erbij betrekken als wie ze uitsluiten.", klinkt het. (Skwadra by Tagtik/Source: Twitter/PAL NWS)

Ook dit kan u interesseren