Tagtik

Code geel voor onweer: regenachtige start van de week

Tot en met woensdag komen er vanuit Frankrijk regelmatig regen- of onweersbuien, die lokaal fel kunnen zijn. Deze ochtend bereikt een nieuwe regen- en onweerszone ons land vanaf het zuiden. Ze verlaat ons land via Nederland in de loop van de namiddag. De volgende onweersbuien worden vannacht verwacht. Tijdens elke onweersperiode kan er lokaal veel neerslag vallen op korte tijd (de onweersperioden volgen elkaar bovendien vrij snel op), maar lokaal zijn ook hagel en felle rukwinden mogelijk. Deze trend zet zich ook voort op dinsdag en woensdag. Dat meldt het KMI.

Deze ochtend is het in Laag-België nevelig of plaatselijk zelfs mistig. Een nieuwe neerslag- en onweerszone nadert ons land vanaf het zuiden en trekt geleidelijk verder noordwaarts. Lokaal kan er veel neerslag vallen op korte tijd en zijn hagel en felle windstoten mogelijk. 's Namiddags wordt het vanaf het zuiden droog met meer zon. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 25 graden in de Kempen. De wind waait zwak en veranderlijk of uit zuidoost, en wordt soms matig draaiend naar zuidwest in het oosten van het land en draaiend naar noordwest in het westen van het land.

In de loop van de nacht verwachten we opnieuw enkele onweerachtige buien, die soms intens kunnen zijn, en afkomstig van Frankrijk. Lokaal kan het ook nevelig of mistig worden. Op sommige plaatsen vormen er ook zich lage wolkenvelden. De minima schommelen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 16 of 17 graden in de grote steden, bij een zwakke en meestal variabele wind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren