Tagtik

Man zonder coronapas schiet op bewakers nadat toegang geweigerd wordt

In het Franse stadje Chambéry heeft een man twee bewakers van een park verwond met een revolver. Dat gebeurde nadat hem de toegang geweigerd, omdat hij geen coronacertificaat kon voorleggen. De bewakers verkeren niet in levensgevaar.

In het park vond een loopevenement plaats voor het goede doel. Daar waren duizenden mensen aanwezig. Hij moest dus een gezondheispas kunnen voorleggen. De pas wordt gebruikt op plekken waar veel mensen samenkomen en bijvoorbeeld op café of restaurant.

De man bleek volgens het parket ernstig dronken te zijn. Hij had geen gezondheidspas, daarom werd hem de toegang geweigerd. "Dat stond hem niet aan en hij is gewapend teruggekomen. Na omstandigheden die nog moeten worden opgehelderd, schoot hij twee keer op de bewakers en verwondde hij hen beiden.", klinkt het.

Het ging om schoten met een revolver. De ene bewaker werd geraakt aan een vinger, de andere in de buik. Ze verkeren niet in levensgevaar, aldus het parket.

De schutter vluchtte na het incident weg in de richting van het treinstation van Chambéry. Hij werd al snel opgepakt en vervolgens in voorlopige hechtenis genomen. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad)

Ook dit kan u interesseren