Tagtik

Niet ontsmet? Geen 'sesam open u' in Waasland Shopping Center

Het Waasland Shopping Center heeft een nieuw toegangssysteem getest waarbij je enkel binnen kan in het winkelcentrum als je handen ontsmet zijn.

Van zodra een bezoeker zeep heeft aangenomen, treedt de automatische toegangspoort in werking. De 'Solotion', zoals de uitvinding genoemd wordt, werd bedacht en uitgewerkt door twee Oost-Vlaamse bedrijven, House of Entertainment uit Aalst en StarNet uit Sint-Niklaas. "Het is eigenlijk vergelijkbaar met de toegangspoortjes van een festival waar je eerst je ticket moet scannen", klinkt het in een reactie bij Radio 2. Het prototype werd vandaag getest in het Waasland Shopping Center.

"De 'Solotion' is het eerste volautomatische toegangssysteem dat handhygiëne verplicht", legt Peter Mariën van House of Entertainment uit Aalst uit bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Het handige is dat het systeem op alle bestaande toegangssystemen kan worden toegepast. Als mensen binnen willen in een bepaalde ruimte, moeten ze eerst bij een automatische zeepdispenser handgel nemen. Van zodra dat gebeurd is, krijg je groen licht en kan je naar binnen. Als je je handen niet ontsmet, blokkeert het systeem, en is het onmogelijk om binnen te geraken."

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren