Tagtik

Obama maakt eilandbewoners belachelijk na coronafeestje

Op het eiland Martha's Vineyard, bij Cape Cod, is plots een extreem hoog aantal coronabesmettingen vastgesteld. Niet toevallig hield voormalig Amerikaans president Barack Obama er vorige week een feestje voor zijn 60ste verjaardag. Er waren honderden aanwezigen.

Er werden op het eiland volgens de Daily Mail maar liefst 74 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds april. Honderden beroemdheden woonden er het feest van Obama bij. De vele foto’s en filmpjes die circuleren op de sociale media tonen heel wat gasten zonder mondmaskers.

Ook in de VS kreeg Obama heel wat kritiek over zich heen. Volgens de pro-democratische nieuwszender CNN mocht het feestje doorgaan, omdat Obama en zijn genodigden "gesofisticeerde" en "gevaccineerde" personen zijn. Nochtans beweerde Obama een week voor het feest dat alles "beperkt zou plaatsvinden met louter zijn naaste familie en vrienden". Toch waren er uiteindelijk tussen de 300 en 400 personen aanwezig, waaronder heel wat Hollywoodsterren. 

Een week na het feest hebben nu zelfs hotelmedewerkers positief getest. Zij werken in het Harbor View Hotel waar heel wat Hollywoodsterren die op het feest aanwezig waren verbleven. (Skwadra by Tagtik/Source: Daily Mail)

Ook dit kan u interesseren