Tagtik

Boete voor topless zonnen in Palma de Mallorca

Ooit was het bijna de gewoonste zaak van de wereld; vrouwen die met ontblote borst op het strand lagen te zonnebaden. In het vakantieoord Palma de Mallorca kan je er echter vanaf nu een boete voor krijgen.

Het Spaanse eiland is het asociale en vaak grenzeloze gedrag van bepaalde toeristen beu en stelde daarom enkele strenge regels op.

Alcohol zorgt er bij veel toeristen vaak mee voor dat de grenzen van wat sociaal aanvaardbaar is en wat niet net iets vager worden. Zo zal op vakantie-eiland Palma de Mallorca vanaf nu streng worden toegezien. "We gaan het toerisme van de excessen grondig aanpakken. We zullen de tools hebben om te voorkomen dat een verkeerd beeld van onze stad kan geschept worden. Het zal ons helpen om Palma te verbeteren", zei de burgemeester van Palma, Antoni Noguera.

Na de zomer van 2018 zullen de regels definitief in voege treden. Wie vanaf dan topless rondloopt, seks heeft op een openbare plek, van een hotelbalkon in het zwembad springt, openbaar dronkenschap vertoont of lachgas inneemt, kan zich aan een effectieve geldboete verwachten die tot € 3.000 kan oplopen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren