Tagtik

Café brandt volledig uit in Aalst

In het centrum van Aalst heeft afgelopen nacht een zeer hevige brand gewoed. Een café is volledig uitgebrand, een chocolaterie is deels uitgebrand en nog een ander café liep ook zware schade op. Vermoedelijk is de brand in de keuken van het café ontstaan dat volledig is uitgebrand.

"Rond 2.30 uur merkte een fietspatrouille van de politie de hevige brand op.", zegt burgemeester Christophe D'Haese (N-VA). De vlammen sloegen al uit het dak toen de brandweer ter plaatse kwam. Vervolgens sloeg de brand snel over op twee aanpalende huizen. 

De brandweer kon café 'de Paris' niet meer redden. De chocolaterie liep ook zeer zware schade op. In het andere café is vooral veel rookschade. Volgens de burgemeester vielen er geen gewonden, maar moesten wel vijf mensen geëvacueerd worden.

Burgemeester D'Haese van N-VA is drie uur ter plaatse gebleven en heeft de actie van de hulpdiensten mee gecoördineerd. "Ik zit enorm in met de getroffen ondernemers. Café de Paris was een levenswerk en is vier jaar geleden volledig vernieuwd. De solidariteit op de sociale media komt op gang, hopelijk krijgen die mensen heel veel steun.”, klinkt het bij de burgemeester. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren