Tagtik

De Wever: "Een derde van de kiezers kwijt: barslechte score"

In een peiling, uitgevoerd in opdracht van VTM en Het Laatste Nieuws, krijgen de regeringspartijen flinke klappen. Waar N-VA, CD&V, Open VLD en MR bij de verkiezingen van 2014 samen nog goed waren voor 56,7 % van de stemmen, vallen de vier partijen twee jaar later terug op 42,7 %.

Ten opzichte van 2014 valt de partij van Bart De Wever van 32,4 % naar 24,2 %, de laagste score sinds 2009. In het parlement zou dit het aantal zetels terugbrengen van 33 naar 24 zetels.

De NV-A verliest een derde van haar kiezers. De helft daarvan trekt naar Vlaams-Belang. "In heel Europa zijn populistische partijen in opmars," zo verklaart Bart De Wever in Het Laatste Nieuws. "We kampen dan ook met de problematiek van het moslimextremisme en de ergste aanslagen die we hier ooit gekend hebben."

Tot een koerswijziging van de regering zal deze peiling niet leiden, zegt De Wever: ze zal blijven doorgaan met de nodige hervormingen. "Er is geen alternatief: de boel moet worden opgekuist." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren