Tagtik

Feestvierder (22) redt oude man uit water

De 22-jarige Tom Craeye keerde samen met zijn vriendin na een avondje stappen te voet terug naar huis, toen hij iemand hoorde schreeuwen in het park aan het Brugse station.

Het jonge koppel aarzelde geen seconde en ging meteen kijken wat er aan de hand was. "Ik dacht eerst dat het om een grap ging. Ik riep verschillende keren of het serieus was en besloot dan maar om met mijn fietslichtje in het water te zoeken", doet Tom zijn verhaal in Het Laatste Nieuws.

Het koppeltje merkte de oude man op in het water, waarna Tom hem meteen achterna sprong in het ijskoude water. De jonge held haalde de 72-jarige drenkeling uit het water en verwittigde de hulpdiensten. De lichaamstemperatuur van het slachtoffer was al flink gedaald, maar dankzij het snelle optreden van de 22-jarige Tom, kan de 72-jarige Kortrijkzaan het gelukkig nog navertellen.

"Ach, ik voel me niet echt een held. Natuurlijk doet het deugd dat de politie lovend is over mijn actie, maar uiteindelijk deed ik enkel mijn plicht", blijft de jonge held nuchter. De spoorwegpolitie bewierookt de jongeman uitvoerig en noemt hem een echte held. "Eigenlijk verdient die jongeman een medaille. Ik heb alvast de nodige verenigingen aangeschreven die daarover beslissen", zegt Erwin De Winne van de spoorwegpolitie bij HLN.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren