Tagtik

Francken: "Groen is ongelooflijk arrogant"

Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie, heeft harde woorden geuit aan het adres van Groen. In het programma 'De Ochtend' op Radio 1 sprak de politicus van N-VA over het bestuursakkoord voor de provincie Vlaams-Brabant.

In de provincieraad komt een samenwerking tussen N-VA, CD&V en Open Vld. "We gaan Zweeds, Vlaams, groen en ondernemend! En er zit muziek in", zo tweette de staatssecretaris.

Geen samenwerking met Groen dus voor Francken: "Groen is te arrogant, die partij is ongelooflijk arrogant. Ze denkt dat ze onoverwinnelijk is, maar moet zien dat ze de boemerang niet in haar gezicht krijgt."

Na de verklaring van N-VA-voorzitter De Wever dat het tijd was voor verzoening met links, wou Wouter van Besien die bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker was voor Groen in Antwerpen, zien of De Wever die woorden meende. Twee resoluties die Groen afgelopen maandag indiende op de Antwerpse gemeenteraad werden echter weggestemd. "Groen is in Antwerpen afgegaan als een paar schooljongens", aldus Francken.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT Nieuws, Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren