Tagtik

Jambon apprecieert reactie burgemeesters niet

Overleg tussen de burgemeester van Jabbeke en Binnenlandse Zaken over een betere beveiliging van de snelwegparking in Jabbeke heeft dinsdag niets opgeleverd. Minister Jambon (N-VA) was zelf niet aanwezig op de vergadering, en dat konden de betrokken burgemeesters maar matig appreciëren.

Burgemeester Daniël Vanhessche (CD&V) nam de beslissing om de parking langs de E40 's nachts volledig te sluiten door het aanhoudende probleem met transmigranten en mensensmokkel. Aangezien er geen maatregelen getroffen werden van bovenaf, zag de burgemeester geen andere oplossing. "Ik heb een besluit genomen voor drie maanden en dus voorlopig blijf ik bij mijn beslissing, tenzij dat er alternatieven komen of dat er oplossingen aangeboden worden. Voorlopig heb ik hier uit deze vergadering echter niets bijgeleerd om mijn mening te herzien", zegt de burgemeester van Jabbeke in het VRT Nieuws.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) beoordeelt de kritiek van de burgemeesters als electoraal gewin. Dat zegt vicepremier Jambon woensdag in De Ochtend op Radio 1. Jambon vindt het raar dat dat burgemeesters die volgens hem zelf jarenlang weinig hebben ondernomen, in een 'pre-electorale periode' plots aan de klaagmuur staan. Het valt Jambon op dat de burgemeesters, voornamelijk lid van CD&V, hemzelf, Weyts en Francken van N-VA alledrie openlijk aanvallen.

"Parking na parking wordt aangepakt", verzekert Jambon. Minister Ben Weyts heeft immers budget uitgetrokken voor de beveiliging van de parkings, bijvoorbeeld door middel van camera's en hekken, weerlegt hij de kritiek.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren