Tagtik

"Leuvense hulpcentrale heeft ernst van de aanslagen onderschat"

Dreigt de commissie over de aanslagen van 22 maart in Zaventem en Maalbeek te verzanden in een potje communautair gehakketak? Volgens de Brusselse staatssecretaris Cécile Jodogne hebben de Leuvense hulpdiensten te lang getalmd.

"De Leuvense hulpcentrale heeft de ernst van de situatie in Zaventem op 22 maart onderschat", zo zegt Cécile Jodogne, de Brusselse staatssecretaris die belast is met onder meer Dringende Medische Hulp en Brandbestrijding.

Zij geeft toe dat de hulpdiensten op de dag van de aanslagen heel efficiënt hebben gereageerd, maar dat er ook problemen waren. "Er is getreuzeld om versterking te vragen en extra ambulances te sturen, terwijl verschillende bronnen al snel aangaven dat er heel veel gewonden waren," zo staat in De Standaard te lezen.

Maandag start de commissie haar onderzoek naar de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Jodogne wenst geen polemiek te starten, maar gooit meteen een communautaire kaart op tafel. En dat wilde commissievoorzitter Patrick Dewael net zo lang mogelijk vermijden. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren