Tagtik

Loopster in coma na drinken van energiedrank in Ieper

Een redactrice van Het Nieuwsblad heeft afgelopen zondag enkele uren in coma gelegen na het drinken van Red Bull tijdens de loopwedstrijd Wings For Life in Ieper. Volgens deskundigen is het geven van dit cafeïnerijke drankje tijdens het sporten levensgevaarlijk en wraakroepend.

Omdat er na vijf kilometer geen water meer voorradig was, dronk de redactrice maar de Red Bull (een van de sponsors van het evenement) die ze aangeboden kreeg. Drie kilometer verder zakte ze in elkaar door een zogenaamde 'heat stroke': bij aankomst in het ziekenhuis bedroeg haar lichaamstemperatuur 42,9 graden. Een gevolg van de hitte, het gebrek aan water en de energiedrank. Enkele uren later werd ze weer wakker.

"Energiedrank en sporten is een nefaste combinatie", aldus Tom Teulingkx, voorzitter van de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen, in Het Nieuwsblad. "En het is wraakroepend dat Red Bull aangeboden wordt op een sportevenement. Het werkt vochtafdrijvend en jaagt hartslag en bloeddruk de hoogte in. Je brengt mensen in levensgevaar als er geen water is en je biedt bovendien een drank aan die water afdrijft." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren