Tagtik

Nederlanders en Belgen verschillen van mening over sexting

Zowel in België als Nederland doen jongeren (en volwassenen) aan sexting. Hierbij worden erotische foto's van henzelf naar anderen gestuurd. Dit houdt echter behoorlijk wat risico's in. Zo kan men gechanteerd of afgeperst worden, kunnen de foto's in verkeerde handen terechtkomen en online gepubliceerd worden, met alle gevolgen vandien. Zo zijn er al verschillende gevallen bekend waarbij slachtoffers met zelfmoordgedachten kampen doordat ze afgeperst worden nadat ze dergelijke naaktfoto's stuurden.

In België wil men de jongeren daarom beter informeren over de gevaren van sexting, maar wil men geen verbod invoeren. "Elke generatie jongeren heeft geëxperimenteerd met seksualiteit. En sexting hoort vandaag in principe ook tot de seksuele ontwikkeling van de jongeren. Je kan dat inderdaad verbieden, maar de kans is klein dat zoiets wordt opgevolgd", zegt Dirk Depover van Child Focus in Het Nieuwsblad. Zo adviseert Child Focus de jongeren om volledig onherkenbaar op de foto te staan.

Ook bij onze noorderburen zijn tegenwoordig heel wat problemen met sexting. Daar willen ze een stapje verder gaan en denken ze aan een totaalverbod op sexting.

Perverten proberen nu steeds meer aan deze naaktfoto's te komen die in een vertrouwde context verzonden werden. Vervolgens proberen ze door moedervlekken, tatoeages en de locatie waar de foto genomen is, te achterhalen wat de identiteit van de personen is. Daarna proberen ze dan het slachtoffer af te persen.

Daarom adviseert de Nederlandse politie nu: "wissel geen sexy foto’s of filmpjes meer uit. Dus ook geen onherkenbare beelden meer". Dat schrijft AD op woensdag.

(Skwadra by Tagtik/Source: AD - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren