Tagtik

Opgepast voor massale politieactie vanochtend

Door extra controles uit te voeren vrijdag willen de politiediensten protesteren tegen verschillende zaken waarmee ze het niet eens zijn. Politieagenten hebben er genoeg van dat hun statuut steeds meer uitgehold wordt, zegt Carlo Medo van NSPV. De politie protesteert eveneens tegen het toenemende politiegeweld, de vele extra taken, het steeds moeten invallen voor stakende cipiers en de problematiek van de transmigranten.

Om hun frustratie hard te maken zullen heel wat politiezones het werk niet neerleggen, maar net méér controles uitvoeren met als doel het verkeer te vertragen. "We vragen onze agenten om vrijdag vanaf 6 uur ’s morgens tot ongeveer 8.30 uur extra controles uit te voeren. Dat kan gaan van controle van voertuigen tot alcoholcontroles. Geen flitscontroles, dat gebeurt sowieso", klinkt het bij de vakbonden.

Eén van de druppels die de emmer doet overlopen is de vervroegde invrijheidstelling met een enkelband van de moordenaar op agente Kitty van Nieuwenhuysen. "Wij pleiten ervoor dat daders van geweld tegen agenten de maximale straf krijgen", zegt Carlo Medo in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren