Tagtik

Proces Belkacem kan toch doorgaan

Het proces over de mogelijke afname van de Belgische nationaliteit van Fouad Belkacem kon dinsdagochtend niet van start gaan omdat er niet voldoende personeel was om hem vanuit de gevangenis van Hasselt naar Antwerpen te brengen.

Nu is er toch een oplossing gevonden, zodat het proces voor het hof van beroep in Antwerpen dinsdagnamiddag toch van start kan gaan.

Fouad Belkacem werd in januari 2015 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar als leider van de terroristische groepering Sharia4Belgium. Het Antwerpse parket-generaal wil daarom zijn Belgische nationaliteit afnemen, maar daarover moest het Grondwettelijk Hof zich nog uitspreken. Naast de Belgische heeft Belkacem ook de Marokkaanse nationaliteit.

Na een eerste uitstel toen een staking van het personeel van de gevangenis in Hasselt roet in het eten gooide, dreigde nu een tweede keer uitstel. De vertraging kon op weinig begrip rekenen bij het hof, het openbaar ministerie en de advocate van Belkacem, maar in extremis werden dan toch de middelen gevonden om hem te vervoeren naar Antwerpen.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT Nieuws, HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren