Tagtik

Steekt Kortrijk Club Brugge de loef af?

KV Kortrijk heeft samen met de stad Kortrijk en Intercommunale Leiedal vrijdagnamiddag het masterplan voorgesteld voor de bouw van een gloednieuw stadion voor de Kerels. Het nieuwe stadion moet er komen op een site van 8 ha, de zogenaamde 'Evolis'-site aan de Oudenaardsesteenweg.

"De 'kop' van Evolis zal als een duurzame multimodale stadspoort ingebed worden in het snelweglandschap, met een hoge belevingswaarde", zo meldt de club op haar website. "De eyecatcher wordt het voetbalstadion met 15.000 plaatsen (met inbegrip van een staantribune)."

"Een kwalitatief stadion, waar voetbal en beleving centraal staan, inclusief bars en VIP-ruimtes, maar zonder integratie van allerlei andere functies in de schil", zo luidt het nog.

Voorzitter Allijns is hoopvol gestemd. "Het zou een droom zijn om als eerste West-Vlaamse club een nieuw stadion te hebben", zo laat de club nog weten.

Club Brugge kon afgelopen week wel al de eerste steen leggen voor een nieuw trainingscomplex, maar de beslissing over de bouw van een nieuw stadion is nog maar eens uitgesteld.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren