Tagtik

Tom Boonen over alpaca’s en geile dolfijnen

De interviews die wielerheld Tom Boonen al heeft moeten geven in zijn leven zijn al lang niet meer te tellen. Vaak komen dan nog eens dezelfde saaie standaardvragen terug, zoals de klassieker: "Wordt dit je laatste jaar Tom?"

Journalisten van het Nieuwsblad bezochten Boonen in Californië waar hij momenteel deelneemt aan de Ronde van Californië. Het Nieuwsblad liet het wielrennen even voor wat het was en ging met 'de bom van Balen' het beestenpad op.

We hoorden dat je droomt van iets heel bijzonders, namelijk berggorilla’s spotten in Oeganda?

Boonen: "Ik heb geen 'bucket lis', maar mocht ik er een hebben, stond dat erop. Ze droppen je met een helikopter in de jungle, dan doe je een trektocht van drie dagen en met een beetje geluk zie je één van de zeventig overgebleven gorilla’s. Met beesten in het wild moet je wel opletten. Ik heb ooit tussen zes- à zevenhonderd dolfijnen gezwommen in open zee. Heel vies. Eén keer per jaar is er de grote trek, dan komen ze samen om te kweken. Iedereen zegt altijd: Oh, een dolfijn. Maar als ze geil zijn, worden dat heel agressieve beesten. Die drijven een vrouwtje in het nauw en vliegen daar met vijf tegelijk op. Ik was daar met een maat en die werd door zijn dolfijn helemaal onder gesprietst. Een witte wolk, ik kwam niet meer bij. Maar normaal hou ik wel van beesten."

We hoorden ook dat je thuis zelf alpaca’s bent beginnen kweken, kameelachtige dieren uit Zuid-Amerika?

Boonen: "Keischattige beesten, maar ik kweek die niet, he. Wel volgde ik een opleiding om die te verzorgen. Lore heeft me die cadeau gedaan. Maar dat is half ludiek, hoor: een beetje stront scheppen en leren wat ze wel en niet mogen eten." (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad /Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren